Polish English German

Przystawki zimne

Cena
Smalec z białej fasoli z piklowanymi warzywami, ziołami z puszczy i chipsem z gryki 25,-
Marynowana słonina z cebulą, kiszonym ogórkiem, maślanką i kruszonką z białowieskiego chleba 30,-
Filet z matiasa smażony w cieście, z pastą śledziową, majonezem kaparowym i sałatką ziemniaczaną 32,-
Siekany tatar z polędwicy z kiszonym ogórkiem, kaparami, szalotką, suszonym żółtkiem i majonezem z czosnku niedźwiedziego 58,-

Przystawki ciepłe

Cena
Małe rosyjskie pierożki z farszem z czterech rodzajów mięs z sosem śmietanowo-octowym lub z jesiotra mazurskiego z bulionem rybnym 36,-
Placki z mąki gryczanej i pszennej z plastrami wędzonego łososia, kwaśną śmietaną i świeżym chrzanem 38,-
Grasica cielęca z kaszanką, jabłkiem i puree z selera 40,-
Placki z mąki gryczanej i pszennej z jajkiem przepiórczym, kwaśną śmietaną i ikrą łososia 135,-
Z kawiorem z jesiotra mazurskiego 295,-

Sałaty

Cena
Różne rodzaje sałat z kozim serem, marynowanym burakiem, rajskim jabłkiem, orzechem laskowym, czerwoną cebulą, serem carskim i sosem vinaigrette 38,-
Różne rodzaje sałat z marynowaną polędwiczką z sarny, truskawką, groszkiem cukrowym, marynowaną jarzębiną, ziemią z razowego chleba i sosem vinaigrette 54,-