Polish English German

Przystawki zimne

Cena
Filet z matiasa z majonezem koperkowym, czerwoną cebula i jabłkiem 27,-
Siekany tatar z polędwicy z żółtkiem przepiórczym, serem carskim i borowikowym majonezem 48,-
Foie gras z porto, żurawiną, orzechami laskowymi i chałką własnego wypieku 65,-

Sałaty

Cena
Różne rodzaje sałat z szynką kumpiak, pomarańczą, serem carskim, orzechami laskowymi i sosem vinaigrette 32,-
Różne rodzaje sałat z serem , burakami, orzechami włoskimi w karmelu, kruszonką z płatków owsianych i sosem vinaigrette 32,-

Przystawki ciepłe

Cena
Małe rosyjskie pierożki z farszem z czterech rodzajów mięs lub jesiotra mazurskiego z sosem śmietanowo-octowym 28,-
Placki z mąki gryczanej i pszennej podane z wędzoną rybą, burakami i chrzanową śmietaną 33,-
Duszona grasica cielęca flambirowana wódką żubrówką, aromatyzowana skórką cytrynową i trawą żubrową 34,-
Flambirowana w armeńskim brandy wątróbka w sosie własnym z jałowcem, orzechami laskowymi i świeżą miętą 38,-
Placki z mąki gryczanej i pszennej z jajkiem przepiórczym, kwaśną śmietaną i ikrą łososia 95,-
z kawiorem z jesiotra mazurskiego 220,-