Restauracja

KucharzNie ma tu zgiełku typowego dworca kolejowego, bo chociaż restauracja mieści się w zabytkowym budynku dworca z 1903 r. to czas zastygł tu w murach, pozostał w swoistym klimacie miejsca, w oczekiwaniu na coś niezwykłego.

Fakt, jest to najlepiej zachowany drewniany kompleks kolejowy w Polsce, który w 1994 został wyłączony z użytku.

Przywróciliśmy go do życia, poprzez gruntowną rekonstrukcję i od 2005 r. zapraszamy w jego wnętrza do… restauracji. I to nie w jednej wielkiej hali dworcowej, a w czterech różnej wielkości pomieszczeniach z ich osobliwym nastrojem, gwarnym lub intymnym, kameralnym lub biesiadnym. A że restauracja może pomieścić 70 gości, to w różnych pomieszczeniach, w zależności od potrzeb i nastroju, zapewnia komfort każdemu z osobna.

Klimat i wystrój miejsca to nie wszystko. To co najbardziej przyciąga do restauracji to talent szefa kuchni zamknięty w wysublimowanym smaku, zapachu i doborze składników z naturalnych produktów. Tu rządzi szef Mariusz Dąbała. Dzięki jego talentom i pracy całego zespołu serwujemy dania, które powstały z połączenia tradycji ze współczesnością. Są inspiracją kuchni kresowej, polskiej jak i francuskiej, tworzone ze świeżych lokalnych produktów oraz świeżych specjalnie sprowadzanych, by zaspokoić najbardziej wyrafinowane podniebienia.

Kuchenka

content-restauracja-kuchenka
content-restauracja-kuchenka-1

Sala Carska

content-restauracja-sala-carska-3
content-restauracja-sala-carska-4
content-restauracja-sala-carska-1
content-restauracja-sala-carska
content-restauracja-sala-carska-2

Sala Główna

content-restauracja-sala-glowna-3
content-restauracja-sala-glowna
content-restauracja-sala-glowna-1
content-restauracja-sala-glowna-2

Sala Myśliwska

content-restauracja-sala-mysliwska
content-restauracja-sala-mysliwska-1

Voucher prezentowy

Voucher 01